Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Glasvezel in Westerkwartier is nu binnen handbereik!

Internet speelt een steeds grotere rol in ons leven. Of je nu woont en werkt in het buitengebied of in de dorpskernen van Westerkwartier: snel en stabiel internet moet beschikbaar zijn voor iedereen! En daar gaat GlasDraad voor zorgen. Wij bieden u graag een unieke kans om toegang te krijgen tot het toekomstbestendige glasvezelnetwerk!

Klaar voor de toekomst

Wij zijn GlasDraad, een glasvezelpartij met de ambitie om alle adressen in Westerkwartier van glasvezel te voorzien. En dat is hard nodig! Want met glasvezel bent u klaar voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. GlasDraad Westerkwartier zal direct na de zomervakantie starten met een vraagbundeling. Tijdens deze vraagbundeling kunt u zich aanmelden voor glasvezel. Als op 25 november 2019 minimaal 40% van de bewoners en ondernemers zich heeft aangemeld bij GlasDraad Westerkwartier, beginnen we direct met de voorbereidingen op de aanleg. De planning van de vraagbundeling en de aanleg staat op onze website.

Waarom GlasDraad?

GlasDraad legt aan in de dorpen én het buitengebied. Iedereen wordt dus aangesloten op glasvezel en ieder adres dat zich aanmeldt krijgt zijn eigen unieke glasvezelverbinding. Op het netwerk van GlasDraad zijn meer dan 10 providers actief, met verschillende abonnementen. Bewoners kunnen in veel gevallen dus gewoon bij hun huidige provider blijven. Door de maximale keuzevrijheid kunt u kiezen uit verschillende abonnementen met scherpe tarieven en vele aanbiedingen. Internetsnelheden van 50 Mb tot 800 Mb en alle mogelijke TV-pakketten. TV kijken via de tablet en telefoon met alle gemakken van live pauzeren of vanaf begin kijken!

Meer informatie

Wij zijn nu volop in de voorbereiding van deze vraagbundeling, samen met de plaatselijke belanghebbenden. Na de zomervakantie organiseren wij een officiële kick-off en informatieavonden bij u in de buurt. U ontvangt daarvoor nog een persoonlijke uitnodiging. Tijdens een bijeenkomst vertellen wij u graag over het belang van glasvezel in de dorpen en het buitengebied van Westerkwartier. En u ontvangt van ons ook de glasvezelkrant met informatie over glasvezel, alle voordelen van een snelle en stabiele internetverbinding, de kosten en de planning. Want ons doel is helder, glasvezel voor de gehele gemeente Westerkwartier. Vele bewoners kunnen dan tegen het eind van 2020 al genieten van hun nieuwe snelle internetverbinding.

Bent u onze buurtambassadeur?

GlasDraad wil Westerkwartier voorzien van glasvezel. Maar dat kunnen we niet zonder uw hulp. Daarom zoeken wij buurtambassadeurs uit de regio, die ons helpen dit doel te bereiken. De lokale ambassadeurs worden voorzien van de benodigde informatie en hulpmiddelen. Bewoners die geïnteresseerd zijn om ons te helpen kunnen zich aanmelden via westerkwartier@glasdraad.nl. Alle hulp is welkom, want alleen met elkaar kunnen we zorgen dat uw unieke gebied klaar is voor de toekomst.

Heeft u vragen?

Voor meer informatie en vragen kunt u ons bellen op nummer 0850 645049 of mailen via westerkwartier@glasdraad.nl. Wij helpen u graag verder. En neem geregeld een kijkje op onze website. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.