Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Ons aanbod

De aanleg van een glasvezelnetwerk in een omvangrijk gebied als Westerkwartier brengt hoge kosten met zich mee. Wij zijn daarom genoodzaakt een bijdrage te vragen aan de bewoners. Na overleg met alle betrokken partijen is besloten dat de adressen met een coax-aansluiting én een KPN-aansluiting een lager bedrag gaan betalen dan adressen met alleen een KPN-aansluiting. Wij realiseren ons dat dit soort verdelingen vervelend zijn voor de mensen met alleen een KPN-aansluiting. Wij denken op deze manier de grootste kans op 40% aanmeldingen te hebben, zodat het glasvezelnetwerk er echt gaat komen voor alle geïnteresseerde bewoners in Westerkwartier.

Voor adressen met KPN-aansluiting én een coax-aansluiting

(Dit zijn voornamelijk de adressen in de dorpskernen)

Optie A, afkoop:
U koopt de aansluiting (oftewel het vastrecht) af voor € 200,-. Daarnaast neemt u een abonnement af bij een serviceprovider.

OF

Optie B, maandelijkse variant:
U betaalt maandelijks een bijdrage van € 5,- * (vastrechtvergoeding). Dat bedrag betaalt u gedurende 15 jaar, waarna u het kunt afkopen voor € 15,-. Daarnaast neemt u een abonnement af bij een serviceprovider.

Voor adressen met alleen een KPN-aansluiting

(Dit zijn voornamelijk de adressen in het buitengebied)

Optie A, afkoop:
U koopt de aansluiting (oftewel het vastrecht) af voor € 2.000,-. Daarnaast neemt u een abonnement af bij een serviceprovider.

OF

Optie B, maandelijkse variant:
U betaalt eenmalig €100,- en maandelijks een bijdrage van € 17,50 * (vastrechtvergoeding). Dat bedrag betaalt u gedurende 15 jaar, waarna u het kunt afkopen voor € 15,-. Daarnaast neemt u een abonnement af bij een serviceprovider.

Alle prijzen zijn inclusief btw.  *Er vindt indexatie plaats op de maandlijkse termijnbedragen

Let op: u betaalt pas als het netwerk is gebouwd en uw huis netjes is aangesloten. Dit geeft u ruim de tijd om de benodigde bedragen te organiseren.

Planning aanleg

Glasdraad Westerkwartier gaat aanleggen wanneer 40% van de adressen van het aanleggebied van GlasDraad Westerkwartier zich heeft aangemeld.

Voor de aanleg zullen er diverse “bouwstromen” aan het werk gaan. 1 in het noorden en 1 in het zuiden van de gemeente. De planning laat zien hoe de bouwstromen door de gemeente lopen. Aan de zuidkant zal gestart worden rondom Opende (gebied 1). Daarna wordt er gebouwd richting het oosten, noorden en naar de kernen zuidwaarts. Aan de noordkant zal gestart worden rondom Oldehove in gebied 11 en daarna gaat GlasDraad met drie bouwteams in diverse richting bouwen.

De trajecten lopen niet achter elkaar, maar gelijktijdig. De exacte planning volgt nadat de vraagbundeling is afgerond. Deze planning is een eerste resultaat van de engineering. De planning kan nog veranderen.