Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Update werkzaamheden april 2022

Om u goed op de hoogte te houden van onze vorderingen, geven wij u in dit nieuwsbericht een update over de stand van zaken per gebied.

Kommerzijl, (KML-01) Niezijl(NIEZ-01) en Visvliet(VV-01).

De POP-locatie in Niezijl is onlangs gereed gemaakt en is nu ook actief. Ook zijn we de laatste tijd druk bezig geweest met het realiseren van een goede verbinding naar de POP-Locaties in Visvliet en Kommerzijl. In Visvliet is de stroom al gereed, alleen is het nu nog even wachten op de activatie hiervan. De verwachting is dat dit ongeveer 3 weken zal duren. Voor de POP-Locatie in Kommerzijl moeten we even wachten op de stroom en activatie hiervan dit zal naar verwachting 6 weken duren.

Alles boven het van Starkenborghkanaal is nagenoeg civiel gereed, en we zijn druk bezig met de laatste loodjes. We zijn deze week bezig met de boring in Kommerzijl en als die erin zit kunnen we de laatste voeding naar de kast blazen en deze dan over enige tijd ook in gebruik nemen. In bovenstaande gebieden hebben we al wel veel huisaansluitingen gemaakt maar omdat de kasten nog niet zijn aangesloten op het actieve net kan er nog geen gebruik gemaakt worden van deze aansluiting. Voor Niezijl verwachten we dat dit over 2 weken wel kan en voor Visvliet en Kommerzijl over ongeveer 5 weken.

Nieuwe aannemer

Voor de overige gebieden zijn we met een nieuwe aannemer in zee gegaan. We zijn blij dat we gebruik kunnen maken van de capaciteit en deskundigheid van Spinder BV. Dit is een aannemer die actief is in de regio. Deze aannemer is nu bezig in het gebied Boerakker en de verwachting is dat ze hier ongeveer 2 weken bezig zijn om alles civiel gereed te maken. Als dit gereed is zal de aannemer beginnen met de montage en de huisaansluitingen. Het zal nog wel enige tijd duren voordat ze gebruikt kunnen worden, vanwege de complicaties rondom Sebaldeburen. Over 3 weken willen we starten in het gebied Den Horn met de voeding vanaf Hoogkerk en dan direct door richting Oldekerk. Zodat we zo snel mogelijk diensten van Weserve en Trined te kunnen aanbieden in gebied Westerkwartier. De buitengebieden in Den Horn zullen we in een later stadium gaan opstarten.

Grootegast (GTG-01)

Het aanleggen van de gehele glasvezelverbinding van Oldekerk richting Grootegast is helaas op dit moment niet mogelijk. De oorzaak hiervoor is dat de eisen die de provincie stelt voor het gebruik van deze route niet mogelijk is voor alle buizen en kabels. Doordat deze route niet mogelijk is zijn wij nu bezig met een alternatieve route. Deze route zal onder Sebaldeburen langsgaan om zo de Pop locaties in de andere gebieden te kunnen verbinden. Het is van belang dat er verbinding gemaakt wordt met de andere gebieden zodat er activatie kan plaatsvinden.

Voor de huisaansluitingen langs deze provinciale weg gaan wij met de partijen in gesprek om te kijken of we daar wel de buizen en kabels voor mogen en kunnen aanleggen, zonder specifieke eisen.

Providers

De volgende serviceproviders: KPN, XS4ALL, T-Mobile, Telfort, Budget Thuis, Oxxio en Solcon kunnen al diensten leveren aan de gebieden die gereed zijn. Zodra de overige serviceproviders ook hun diensten kunnen leveren, zullen we u informeren.

Planning

De planning op de homepagina een richtlijn. Uiteraard zullen wij u informeren als de we de planning naar voren kunnen halen.