Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Update werkzaamheden september 2022

Om u goed op de hoogte te houden van onze vorderingen, geven wij u in dit nieuwsbericht een update over de stand van zaken per gebied.

Kommerzijl (KML-01), Niezijl ( NIEZ-01) en Visvliet (VV-01)

Sinds onze laatste update die u van ons hebt ontvangen zijn ook de POP’s van Visvliet en Kommerzijl gereed gemaakt. Kommerzijl is in de week van 18 juli al gereed gemaakt, Visvliet is al sinds enige tijd gereed.

Boven het Van Starkenborghkanaal zijn we inmiddels bezig met de aannemer en vergunningverleners voor de oplevering.

Boerakker (BOER-01)

Het gebied Boerakker is civiel gereed, we zijn hier dan ook bezig met de laatste aansluitingen. Ook de aansluitingen in de woningen zijn inmiddels gereed gemaakt, echter omdat de POP in Boerakker nog geen signaal heeft (vanuit Sebaldeburen) kan er nog geen gebruik van worden gemaakt. Om dit te realiseren moet er nog een stuk gegraven worden door Sebaldeburen en langs de Kuzumerweg en we moeten nog een waterkruising maken waarvoor we de vergunning en de benodigde toestemmingen nog niet rond hebben. Dit zal waarschijnlijk nog 3 maanden duren voordat we deze verbinding gereed hebben.

Den-Horn (DHOR-01)

Onze aannemer Spinder is begonnen in het gebied Den Horn. Er wordt hard gewerkt aan de verbinding voor Weserve/Trined tussen Hoogkerk en Sebaldeburen. We hebben voor een alternatieve tracé gekozen die langs de Fanerweg gaat. We hebben deze keuze moeten maken omdat we toestemmingen langs het Hoendiep voor aanleg in de privé-grond niet rond konden krijgen. Hierdoor moeten we wel een waterkruising onder het Hoendiep door maken op een andere plaats dan eerst gedacht. De vergunningsaanvraag loopt hiervoor nog. Ook langs de Fanerweg zullen we door de weilanden moeten gaan, omdat er in de berm te weinig ruimte is om te gaan aanleggen.

Opende (OPD-01)

In het gebied Opende zijn we ook al begonnen. Het grootste deel van de kern is inmiddels aangelegd en we gaan verder om de rest ook aan te leggen. Ook hier konden we voor een deel langs de Provincialeweg geen tracé in de openbare grond krijgen en moesten we uitwijken naar aanleg door privégrond (tuinen). Voor de meesten hebben we dit nu geregeld en er zal na 20 augustus (bouwvakantie) ook verder worden gegaan op deze tracés.

Sebaldeburen (GTG-01)

Voor de aanleg van het gebied Sebaldeburen (GTG-01) zijn we in zee gegaan met een nieuwe aannemer, dit is EBC Glasvezeltechniek BV uit Eelde. We zijn blij dat deze aannemer nu de aanleg verder zal voortzetten. Inmiddels is EBC al begonnen met de aanleg vanaf Boerakker naar de Kuzumerweg toe en vanaf Gaarkeuken naar Westerzand en zo naar Lutjegast toe. Ze zullen hierna doorgaan naar Sebaldeburen bij de Kerkweg en de Kuzumerweg.
Ook hebben we de vergunning met de provincie Groningen rond voor de route langs de Provinciale weg de N980.

Enerzijds zullen we dit trace moeten boren en anderzijds zullen hiervoor ook moeten uitwijken naar privé gronden om te kunnen aanleggen. Hiervoor zal er nog contact gezocht worden met de betrokken eigenaren om dit proces door te spreken. We willen graag met de eigenaren tot een overeenstemming komen zodat wij hier de aanleg kunnen voortzetten. Voor ons is het gebied rondom Sebaldeburen heel belangrijk, want het signaal voor de kasten komt ten zuiden van het van Starkenborgkanaal vandaan. Op het moment dat de kasten in verbinding staan met de kast in Sebaldeburen kan er gebruik worden gemaakt van de aansluitingen in de andere gebieden.

Providers

De volgende serviceproviders: KPN, XS4ALL, T-Mobile, Telfort, Budget Thuis, Oxxio en Solcon kunnen al diensten leveren aan de gebieden die gereed zijn. Zodra de overige serviceproviders ook hun diensten kunnen leveren, zullen we u hierover informeren.

Planning

De planning op de homepagina een richtlijn. Uiteraard zullen wij u informeren als de we de planning naar voren kunnen halen.