Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Start glasvezelcampagne in gemeente Westerkwartier

Bewoners van de gemeente Westerkwartier kunnen binnenkort mogelijk genieten van razendsnel internet. GlasDraad Westerkwartier is namelijk de vraagbundeling in de gemeente Westerkwartier gestart. Als 40% van de bewoners en ondernemers meedoet, zal GlasDraad in het voorjaar van 2020 starten met de aanleg van het netwerk. In restaurant De Klap in Grootegast werd samen met een aantal belanghebbende bewoners gestalte gegeven aan de officiële start. Met de eerste aanmeldingen van een viertal bewoners van de gemeente werd dit nog eens extra kracht bijgezet.

Informatie voor bewoners

In de komende periode wordt u persoonlijk geïnformeerd over het project. In de tweede helft van september worden er tien informatieavonden georganiseerd, een overzicht van deze bijeenkomsten vindt u op onze home pagina. Ook ontvangt u een informatiepakket over glasvezel, de planning en het aanbod. Een snelle internetverbinding is vandaag de dag een voorwaarde om goed mee te kunnen doen aan de maatschappij. Aanmelden voor glasvezel is ook al mogelijk. Als op 25 november 2019 minstens 40% van de mensen zich heeft aangemeld voor glasvezel, krijgt de aanleg van het netwerk groen licht.

Geen uitzonderingen

Een goede internetverbinding is tegenwoordig een noodzaak geworden. GlasDraad geeft nu alle adressen in het door hun geselecteerde gebied de mogelijkheid om zich aan te melden. Er worden hierin geen uitzonderingen gemaakt.

Gebied

Wij willen dat de gehele gemeente Westerkwartier van glasvezel wordt voorzien. Goed voor de regio en alle bewoners van de gemeente. 7350 adressen kunnen zich nu aanmelden. Uiteindelijk zal de gehele gemeente een nieuw glasvezelnetwerk krijgen.